Notatie van je post in WordPress

Notatie in WordPress, wat kan ik daar mee?

Bij het maken van een nieuwe post in WordPress kun je kiezen in welke Notatie je je post wilt plaatsen. Aan de hand van de Notatie die je hebt gekozen bepaalt je thema hoe je post eruit komt te zien als je hem publiceert op je site. Zo kun je dus voor elke post die je plaatst kiezen welke Notatie het best bij de inhoud van die post past.

Je kunt van deze mogelijkheid gebruik maken om op een eenvoudige manier het uiterlijk van je website afwisselend te maken. Uit welke Notaties je precies kunt kiezen is afhankelijk van het thema dat je gebruikt. Op de afbeelding hieronder kun je zien welke dat voor het thema op deze site zijn.

notaties in wordpress
De verschillende Notaties die je kunt kiezen voor een post in WordPress.

Wat is een Aside?

De enige Notatie die niet voor zich spreekt is Aside. Een Aside is een kort bericht – bijvoorbeeld een opmerking of  een gedachte – dat je niet uit kunt werken tot een volwaardige blogpost, maar dat toch de moeite waard is om te delen.  In de meeste thema’s wordt de titel van een Aside niet weergegeven; het draait volledig om de inhoud van het (korte) bericht.

Aside wordpress
De weergave van een Aside op deze site.

En hoe zien die verschillende notaties er verder uit?

Dat is afhankelijk van het thema dat je hebt gekozen en hoe je WordPress verder hebt ingesteld. Het thema van deze site is Twenty Fourteen en hieronder zie je een paar voorbeelden van verschillende Notaties in dit thema.

notatie videonotatie quote

Zelf proberen is leuker

En het is ook niet ingewikkeld om eens te experimenteren met de verschillende mogelijke Notaties voor je posts. Maak een nieuw bericht, kies één van de mogelijkheden en klik op de knop ‘Voorbeeld’ om te bekijken hoe het er op jouw website uitziet. Meer over Notaties (Post Formats in het Engels) vind je in de Codex van WordPress.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *